top of page
BYEF_Danismanlik_dis_ticaret_0154r6.jpg

Tareks Denetim Danışmanlığı

TAREKS - CE VE TSE UYGUNLUK DENETİMLERİ DANIŞMANLIĞI

Ürün üzerindeki CE etiketinin yanlış yere iliştirilmiş olması, etikette yer alması gereken bilgilerdeki eksiklikler ve ürününüze ait CE belgelerindeki eksikler ve hataların CE uygunluk Denetimlerinden RED almanıza sebebiyet vereceğini biliyor musunuz?

 

Bedelini ödediğiniz eşyanın para iadesini almakta sıkıntılar çekme, yüksek nakliye fiyatlarına, gümrükte bekleme ve depolama masraflarına katlanarak eşyanızı mahrece iade etmek istemiyorsanız bizimle iletişime geçin.
 

CE UYGUNLUK DENETİMLERİ DANIŞMANLIK HİZMETİ

CE İşareti, ürünlerin amacına uygun kullanılması halinde insan can ve mal güvenliği, bitki ve hayvan varlığı ile çevreye zarar vermeyeceğini, diğer bir ifadeyle ürünün güvenli bir ürün olduğunu gösterir.

 

CE işareti bir kalite işareti değildir. Tüketiciye kalite güvencesi sağlamaz. Ürünün kalitesinden ziyade yalnızca ürünün güvenliğiyle ilgilidir. Çoğu kalite işareti isteğe bağlı olmasına rağmen CE işareti ürün için zorunludur. Ce işareti, ürünün AB teknik mevzuatına uygunluğunu belirten resmi bir işarettir.

DANIŞMANLIK HİZMETLERİMİZ

Ürünle ilgili Yeni Yaklaşım Direktifi / Direktifleri belirlenir. Şayet mevcut ise, ilgili Uyumlaştırılmış Avrupa Standartları tespit edilir. Belirlenen Avrupa Standartları yürürlükte mi güncelleme almış mı kontrol edilir. Güncelliğini yitirmiş standartlar düzeltilir.

 

Ürüne ait Declaration Of Conformity (AT Uygunluk Beyanı) belgesinde varsa tüm eksiklikler tespit edilir ve SIFIR HATA ile tüm eksiklikler giderilir. Eşya Türk gümrüklerine varış yaptığında sıkıntı yaşanmaması için, eşya yola çıkmadan önce tabii olduğu denetim kuralları açısından değerlendirilerek, ürünün ve ambalajının uygun CE etiketi ile etiketlenmesi sağlanır. Teknik Dosya oluşturulur ve Direktif / Direktiflerde talep edilen diğer rapor ve belgeler kontrol edilir.

Kontrolümüz Kapsamı Ürünler;

Telsiz ekipmanları

Tıbbi cihazlar

Aktif implante edilebilir cihazlar

In vitro diyagnostik tıbbi cihazlar

Makinalar

Bazı tehlikeli maddeler içeren ürünler (RoHS)

Elektrikli ve elektronik aletler

Piller

Patlayıcı maddeler

Ambalaj malzemeleri

Kişisel koruyucu ekipmanlar

Ölçüm aletleri

Otomatik olmayan tartı aletleri

Asansörler

Basit basınçlı kaplar

 


GÖZETİM BELGESİ DANIŞMANLIĞI

Gözetim Belgesi Nedir ?
Bir malın ithalatının yerli üreticilere zarar verecek veya zarar tehdidi yaratacak miktar/veya şartlarda artması halinde, ithalatın, Ticaret Bakanlığınca düzenlenecek “ Gözetim Belgesi ” ile izlenmesine yönelik bir uygulamadır.

Gözetim Belgesi Nasıl Alınır ?
Gözetim belgesini alabilmenin temel şartı ithalat konusu eşya üretimde girdi ürün kullanılması halinde ithalatına izin verilmektedir.

Başvuru İşlemleri İçin Gerekli Evraklar

Proforma Fatura

Kapasite Raporu

Vergi Levhası

İmza Sirküleri


KULLANILMIŞ MAKİNE İTHALAT İZNİ DANIŞMANLIĞI
İmalat sanayinde, firmaların ihtiyaçlarına istinaden üretim tesislerinde kullanılmak üzere ithal edecekleri "Eski, kullanılmış veya yenileştirilmiş makine ve techizatlar" için öncelikle ithalat izni alınması gerekmektedir. Bazı makinelerin ithalatı serbesttir.

Yatırım teşvik belgesi alınması veya bulunması halinde; Gümrük vergisi, KDV ve KKDF ödemeden kullanılmış makineler, yatırım teşvik belgesine ilave edilerek ithalatı gerçekleştirilebilir. Kullanılmış makine ithalinde Gümrük Vergisi indiriminden faydalanabilirsiniz. Gümrük Vergisi indirimi için Yatırım Teşvik Belgesi almanız gereklidir.

Kullanılmış Makine İthalatında Talep Edilen Belgeler;

Proforma Fatura

Paket Listesi

Eşyanın 4 cephesinden ve etiketinden resim

Kapasite Raporu

Tse Hizmet Yeterlilik Belgesi

Ticaret Bakanlığı Satış Sonrası Hizmet Yeterlilik Belgesi

bottom of page